Den Kreative Frikvarter kom til verden som hyggelige små tegne-, male- og klippeopgaver, som forældre kunne lave sammen med deres børn under Coronanedlukningen af de danske skoler. Bureau P fik ideen og Københavns Malerlaug var med på at realisere de 8 videoer, hvor vægkunstner Lisbet Pinnerup Møller blev den moderne Jørgen Clevin.

 

En hård mavepuster med kreative følger

Den 11. marts 2020 hørte vi statsminister Mette Frederiksen sige de berømte ord “Danmark lukker ned”, og dagen efter var det en realitet. Som selvstændig erhvervsdrivende føltes det som en meget hård mavepuster, for vi lever jo lige netop af et aktivt Danmark, hvor vi handler med hinanden. Men det viste sig, at der heldigvis også kom noget godt ud af den mavepuster, for vi fik jo ikke forbud mod nytænkning og ideudvikling.

Personligt fik det mig til at lære at lave videooptagelser med at hvad det indebærer: redigere, klippe, lave effekter, sætte undertekster på, lave VoiceOver mv. Derfor kalder jeg nedlukningen for en mavepuster med kreative følger – her i form af Det Kreative Frikvarter.

Alt det har Holbæk Erhvervsforum skrevet en artikel om: Corona nedlukningen skabte Det Kreative Frikvarter. Artiklen beskriver meget fint, hvordan det lykkedes os at gå i luften med den første video i løbet af kun 24 timer. Det er fedt at tænke tilbage på. Jeg er stolt af resultatet og vil derfor gerne præsentere de 8 videoer samlet. For selvom vi ikke længere hjemmeskoler vores børn, så er forældre meget velkomne til at se med og lave opgaverne sammen med deres børn – eller undervisere i billedkunst kan måske bruge dem sammen med deres elever.

Videoerne “Det Kreative Frikvarter” blev offenliggjort på Facebook-siden for Farvernes ABC alle hverdage kl. 10.00 fra onsdag den 25. marts til og med fredag den 3. april 2020. Her startede skolernes påskeferie og efter den ferie kom børnene i skole igen. Med videoerne ramte vi lige ind i et akut behov for kreative indslag for vi kan se, at videoerne aktivt blev delt og flere af dem over 4.000 visninger (hvilket er meget godt i betragtning af, at Facebook-siden kun havde omkring 40 følgere, da vi startede).

 

Video 1: Skab frø og sommerfugl ud af et toiletrullerør

I den første video lærer du at skabe et dyr ud af et toiletrullerør sammen med dit barn. Du opfordres til at bruge komplementærfarverne til at skabe en grøn frø med en orange sommerfugl – men du kan også vælge nogle helt andre farver. Lisbet Pinnerup Møller fører os alle sikkert gennem dagens kreative opgave.

Frø og sommerfugl af toiletrullerør

 

Video 2: Skab en folde-ud-fisk med dit barn

I den anden video skal du skabe en folde-ud fisk med dit barn. Denne øvelse er rigtig let og dit barn vil elske den. Du skal tegne et dyr med en stor mund, som der kan komme alt muligt ud af – fx et monster. Ja, en folde-ud fisk kan rumme mange hemmeligheder. Du skal bare have blyant, farver og papir parat. 

Skab en folde ud fisk

 

Video 3: Tegn med toiletrullerør

I den tredje video skal vi male fisk med toiletrullerør. Det er en let øvelse, som er rigtig sjov for de mindste, når de stempler fisk eller laver fine mønstre. Her er det også oplagt at bruge komplementærfarverne.

Tegn med toiletrullerør

 

Video 4: Fold en flip-flop

Fold en flip-flop og brug den til at gå på skattejagt efter farver i haven, på værelset eller i stuen. Farvernes ABC og Lisbet får i denne video besøg af to børn, som viser os hvordan det skal gøres. Det er Lasse fra 3.a og Annika fra 0.a. God fornøjelse.

Lav en flip-flop

 

Video 5: Mal vase med blomster i klare farver

Hvilken farve får du, når du blander gul og blå? Vi håber, at du og dine børn sidder klar med vand- eller akrylfarverne, for her kommer dagens øvelse. I dag skal vi blande farver og male blomster i en vase, og igen i dag får Lisbet hjælp af Lasse fra 3.a og Annika fra 0.a.

Lav vase med blomster

 

Video 6: Skab Op Art kunst

Skab dit eget Op Art kunstværk med blot 2 tusser og 1 papir. En øvelse, der også er populær for de lidt større børn. Opgaven kræver koncentration og at tungen kan holde sig lige i munden.

Op Art kunstværk

 

Video 7: Snurretop fra gamle dage

Se med når Lisbet, Annika og Lasse laver snurretoppe. Læg mærke til hvordan snurretoppen skifter farve, når den rigtig snurrer….En snurretop som da bedsteforældrene var børn. Mal din snurretop med to klare farver og se hvordan de blades sammen, når snurretoppen kommer op i fart

Snurretop

 

Video 8: Skab en påskekylling

Den ottende og sidste video er fra fredagen før påske, så der blev selvfølgelig lavet påskekyllinger. Lasse og Annika lavede hver deres kylling ud af malertape og avispapir. Du kan selvfølgelig lave alle mulige andre fugle.

Påskekylling

 

 

Farvernes ABC

De otte kreative videoer blev til i et godt samarbejde med Københavns Malerlaug, der står bag Farvernes ABC – et kompendie i billedkunst, som de stiller til rådighed for alle undervisere ganske gratis.

 

Er din virksomhed også interesseret i målrettet videomarkedsføring? Så er du meget velkommen til at kontakte os pr mail: anette@bureaup.dk eller telefonisk: 5223 3633.