Paulownia Danmark

Jeg kan kraftigt anbefale Anette som konsulent. Hun er punktlig og innovativ og leverer et fantastisk resultat. Benene solidt plantet i jorden og så har hun et behageligt væsen. Brug hende, hun er alle pengene værd,” udtaler Jesper Schytte, ejer og Impact Entrepreneur hus Paulownia Danmark ApS. 

Et GCO forløb: Grøn Cirkulær Omstilling

Anette Kalle Larsen gennemførte et forløb med grøn cirkulær omstilling i 2022 sammen med Jesper Schytte, grundlægger af Paulownia Danmark. Her arbejdede vi med paulownias enorme klimaeffekt i forhold til CO2-optag. Vi udarbejdede 15 modeller med cirkulære muligheder, og vi fik udarbejdet det første CO2-regnskab for Paulownia Danmark som virksomhed. Paulowniatræernes klimaeffekt ligger i deres unikke evne til at lagre CO2, og vi har udarbejdet et konkret mål om at beplante 8.000 HA paulownia plantage i Danmark, som efter 10 års vækst kan oparbejde et samlet optag på omkring 1,2 mio. ton CO2 årligt. Med hele denne GCO-verificering af de grønne og bæredygtige ambitioner, er Paulownia Danmark kommet rigtig langt med at etablere sin bæredygtige profil.

 

Paulownia Korsør

Om Paulownia Danmark

Paulownia er af FN udnævnt til verdens klimatræ, fordi det optager ekstraordinær mængder CO2. Det er et af verdens hurtigst voksende træer, hvilket er en medvirkende faktor til dets høje CO2-optag. Paulownia stammer fra fjernøsten, men der er fremavlet over 60 hybride sorter med forskellige specifikke egenskaber. De hybrider, som Paulownia Danmark sælger i de skandinaviske lande og baltikum, er frostresistente, ikke-invasive og ikke gen-manipulerede. Desuden er paulownia et 100% cirkulært produkt.

Nogle af de mange fordele ved paulowniatræ er, at det både er et stærkt og fleksibelt byggemateriale, som vejer det halve af almindelig gran. Samtidig antændes det først ved 460 grader, så det er et godt bygge- og isoleringsmateriale i brandklasse B og ideelt til plantagedrift. Det kan anvendes til møbelfinér, fremstilling af papirmasse, letvægtskister, biomasse mv. Paulownia blade indeholder mere protein end græs og lucerne og er derfor også ideelle til skovlandbrug. Desuden anvendes paulownia til passiv jordbundsforbedring, og en række forskere er lige nu ved at undersøge hvor store mængder tungmetaller, kulbrinter/ petroforbindelser mv. de kan optage fra kontaminerende giftgrunde.

Læs meget mere om Palownias mange egenskaber: Besøg Paulownia Danmark her.

Ranunkelvej 15, 4300 Holbæk

Email: info@bureaup.dk

CVR: 37 33 38 40

BUREAU P

Telefon: 52 23 36 33