I de sidste 10 uger har jeg haft fornøjelsen af at være praktikant i kommunikationsvirksomheden Bureau P. Det har været et forløb fyldt med nye bekendtskaber, faglige udfordringer for ikke at glemme mødet med Covid-19. Se videoen eller læs min beretning om hele praktikforløbet her.   

 Bureau P tog chancen

“Lad os prøve det” 

Det var den umiddelbare reaktion fra Anette Kalle Larsen, indehaver af Bureau P, da vi afsluttede vores samtale på hendes kontor om et 10 ugers praktikforløb som multimediedesigner i hendes bureau. Var det så nemt? tænkte jeg. 

Før mit møde med Anette havde jeg været tæt på at opgive mit håb og drøm om at komme i praktik i en virksomhed, der har rødderne plantet i mit eget lokalområde. Det var nu lykkedes og sikken en lettelse, det var. Drømmen har for mig aldrig været at sidde i en stor international virksomhed beliggende i København med ønsket om at klatre op af karrierestigen. Da jeg for snart 5 år siden stiftede bekendtskab med Odsherred og Holbæk Kommune (særligt området omkring Lammefjorden) blev mine øjne åbnet op for hvor rigt og givende et lille lokalt samfund kan være. 

Bureau P tog chancen og tog mig ind som praktikant, men jeg fik meget mere end en chance: Jeg blev bekræftet i at jeg bor et sted fyldt med muligheder. 

Et unikt indblik i det lokale erhvervsliv  

Der blev hurtigt uddelt ansvar, hvilket de første uger forbavsede mig, da jeg jo i realiteten var komplet fremmed for Anette og hos Bureau P. Særligt at skulle repræsentere Bureau P som suppleant i BNI Holbæk (et lokalt forretningsnetværk) var en givende oplevelse. Mit syn på det lokale erhvervsliv er totalt ændret. Det var fantastisk at se, hvordan man kan arbejde sammen på kryds og tværs af brancher, støtte hinanden, gøre forretning og videreformidle kontakter.

Særligt ordet “networking” har for mig fået en helt ny betydning. 

Når man får blod på tanden 

For det gør nemlig ikke noget at spørge om hjælp, og det har givet blod på tanden til at gøre det noget oftere. Min mand og jeg driver hans tømrervirksomhed fra vores hjem i Grevinge.  Bureau P har givet mig mod på og inspiration til, at give mig i kast med markedsføringen af hans virksomhed. Det indebærer at komme på de sociale medier, bygge en hjemmeside op og at TURDE spørge tidligere kunder om deres oplevelse af udført arbejde. Alt det har vi opnået ved siden af mit praktikforløb, og den vigtigste lektie er, at 99 % af tiden reagerer folk positivt. 

Det er ingen hemmelighed, at Bureau P her har været en kæmpe inspirationskilde og det skub som manglede til at komme rigtigt igang. Anette’s positivitet og initiativ er smittende, og med et dagligt udsyn på kontoret til opslagstavlen hvor der står:

“Man bliver ved som en blodhund og ryger lige i struben indtil de siger ja!” af Jesper Buch 

Så er der vist ikke flere undskyldninger, og det gælder vel alt hvad man vil opnå her i livet.

Særlig i denne tid hvor vores samfund blev lukket ned af Coronavirus må vi grave vores indre styrke frem, især de små virksomheder som jeg jo desværre har oplevet blive ramt, imens jeg har været i praktik. Fra den ene dag til den anden blev kontorfællesskabets gange tomme. Vi må håbe, at de lokale forretningsfællesskaber her kan være en særlig støtte, og måske et lys i en ellers meget mørk tid for mange selvstændige. 

Et bredt kompetencefelt 

Multimediedesignuddannelsen er en bred kortvarig uddannelse af 2 års varighed. Jeg er tilknyttet Zealand afdelingen i Slagelse. Her har jeg fået en stor værktøjskasse med mig ud i praktik, der indeholder viden og kompetencer i markedsføring, grafisk design, videoproduktion og kodning. 

Som studerende og ny praktikant er man naturligt usikker på, om denne værktøjskasse rækker til den virkelighed man sendes ud i. Det gjorde den langt hen ad vejen. For lige så bred som multimediedesignuddannelsen er, lige så brede er de arbejdsopgaver, som Bureau P får ind. Det har de sidste 10 uger givet mig en spændende hverdag med udfordringer, lige fra at skrive artikler om skadedyr og grustyper, jeg ikke vidste eksisterede, til at producere produktvideoer, søgeoptimere hjemmesider og besøge kunder eller andre lokale virksomheder. 

Igen kan jeg nævne en vigtig lektie: For selvom jeg også er stødt på mange genkendelige arbejdsmetoder hos Bureau P, så handler det egentligt mere om at kaste sig ud i det og opsøge ny viden, når man føler sig udfordret. På den måde får man sig et ekstremt bredt kompetencefelt, og med multimediedesignuddannelsen i ryggen har man allerede evnerne til at omsætte ny viden og metoder på et højt professionelt plan. Her ligger hele humlen jo, for branchen udvikler sig med enorm hastighed, så det er vigtige evner at besidde uafhængigt af om man er selvstændig eller ansat i en medievirksomhed. 

Forhåbentligt krydses vores veje igen

Jeg håber, at jeg har kunne beriget og bidrage med noget til Anette og hendes virksomhed.  Det har for mig, været en rig og positiv oplevelse at arbejde for Bureau P, og heldigvis befinder vi os i samme nærområde, så chancen er der for at vi støder på hinanden igen. 

Julie Slente Liljegren

Praktikant, Multimediedesign